luni, 15 iunie 2009

Barbatul balanta vs scorpion

Am zis sa incercam si ceva mai inedit. Cuvinte de def pt balanta:  gentil, galant, estetic, politicos.

Acum, daca tot am scris noi despre zodii individual, putem foarte usor face si o comparatie. Vorbeam cu ceva vreme in urma despre barbatul balanta. Cum pentru el principalul lucru care conteaza este frumusetea gestului la propriu sau la figurat. barbatul balanta va fi atent la cum duci paharul de sampanie la gura dar si la cum i-ai dat o veste proasta.  Ceea ce nu am mentionat inca este faptul ca asta nu inseamna ei sunt transparenti cu persoana de langa ei. Tocmai prin aceasta politete pastreaza distanta conventionala chiar daca tu nu iti dai seama din modul sau foarte cool a de fi, si va fi foarte greu sa spargi aceasta bariera. Stiu sa se poarte exemplar, perfect s-ar putea spune, asta in cazul in care esti genul de fata care-si doreste alaturi un barbat sensibil, finut, dragutel cu tine, care sa nu faca nimic dur, nimic nelalocul lui. Ba mai mult, ceea ce e  frumos la barbatul balanta, este ca iti da o libertate, parca in fiecare moment tu esti cea care alege ce va face in momentul urmator, asta pentru ca nu prea e in stare sa ia decizii. El va lasa cu placere condus daca o faci cu eleganta si esti mai hotarata decat el. Ba chiar s-ar putea sa-i placa sa simta alaturi de el o femeie puternica, hotarata, si care sa-l ajute si pe el sa se hotareasca odata ...caci daca nu am mentionat inca de o mie de ori, asta cred ca e punctul foarte slab al balantelor. Nu stiu sa puna picioru in usa. Au oroare de scandal si de aceea evita orice scandal care din start li se pare "urat". Pun in "balanta" de atatea ori, incat pana la urma sfarsesc tot fara o decizie clara luata. In schimb intr-o discutie ai sa vezi foarte inflacarati tinand partea unor principii. Daca trebuie sa le aplice in viata de zi cu zi, sunt repetenti.

Ceea ce e si fermecator si enervant in acelasi timp la ei, este ca uneori ocolesc galant lucruri pe care nu vor sa ti le spuna. De exemplu, daca esti genul de persoana directa, care ii arunca in fata o intrebare gen "auzi, dar tu de ce esti singur?" ...pai clar se va fofila in cel mai elegant mod, o vor da cotita, si eventual iti intoarc intrebare, pentru a divaga de la el subiectul conversatiei. Si nu neaparat pentru ca urmaresc ceva cu asta dar pur si simplu nu le face placere intrebarea si nu iti pot spune asta in fata. De asemenea intruziunea in intimitatea lor li se pare o lipsa de respect. Si uite asa te poti uita in ochii sensibili si in general de culoare deshisa de balanta, care aparent ti se vor parea foarte  apropiati de sufletelul tau, si totusi de multe ori opaci...

Nu va spune prea des - asta ca sa nu zicem deloc - lucrurilor pe nume. Spre deosebire de un barbt scorpion, de exp, care de la prima intalnire iti va pune toate cartile pe fata pe masa ( sau in orice caz ce i s pare lui esential ca tre sa puna sau ce vrea el sa puna), va discuta cu tine clar orice subiect, fie el despre tine sau despre el. Scorpionul iti poate spune onest si in fata chestii gen "te-am vazut, mi-ai placut" sau te va manipula de nici nu-ti vei da seama. Dar sunt mult mai putini barbati manipulatori scorpion decat se zvoneste. Ce-i drept unii dintre ei sunt total lipsiti de scrupule (foarte putinti).  Pe cand balanta va spune mult mai ocolit si mai galant...si nici macar nu v-a exprima aceeasi idee de doua ori. decat poate tarziu in relatie, si cu diplomatie. Balanta poate sa ti spuna chestii gen "you really smell good" - caci pe barbatii balanta ii atrag mult parfumurile. Sau " your skin really tastes good". Astea's fraze de balanta (pofticioasa). Daca insa intrebi un barbat balanta "What does a man think when he tells a woman that..." el nu ti va spune decat probabil ceva cotit gen "Hmm..well, knowing the meaning of the word x, I think you can imagine what that means". Vestea buna e ca o balanta nu te va manipula, insa iti va ascunde lucruri pe care el le considera neplacute, chiar daca tu consideri ca e dreptul tau sa le sti.

Asta ca sa conturam portretul unei relatii cu barbatul balanta. Ah, si daca scoate o intrebare directa la adresa ta, cu siguranta i-a luat mult sa ti-o adreseze, a reformulat-o de cateva ori cu delicatete, s-a gandit la sensurile ei, si daca ii raspunzi facand mishto de el, o sa-l faci sa dea inapoi, caci nu e punctul lui forte a fi direct, si nici nu se simte bine in postura celui care pune intrebari directe si la obiect, in special unei fete. 


Comparand cu alte zodii, cu scorpionul, balanta e genul de persoana comoda. De cele mai multe ori va pune ochii pe o fata care sa ii fie la indemana, intr-un fel sau altul. Fie lucreaza in acelasi loc, fie joaca tenis impreuna. Scorpionul, mai degraba pune degetul si zice "Pe ea o vreau!" si va face tot posibilul sa o obtina. Va merge pana in panzele albe, daca e sigur ca pe ea o vrea, se va umili in fata ei, ii va spune de 100 ori daca e nevoie, acelasi lucru, va insista pana va obtine o intalnire "de la fata aia!".  Asta in contrast cu un barbat balanta care alege mereu ce este mai comod pt el, fancand o medie intre ce i-ar placea, si cat d greu d obtinut e. Barbatul balanta, daca e refuzat se demoralizeaza, se supara, dar nu face nimic. Barbatul scorpion, si mai tare persevereaza. Poate sa renunte pt o perioada la insistente, dar clar va reveni in forta mai apoi. Pana nu se convinge el ca a facut tot posibilul, nu se lasa. Balanta..ajungem iar la definitie, e semn de aer, mai top top aici, mai top tzop acolo. Daca il refuzi dupa cum spuneam, nu ii va placea, se va retrage cu tact si parere de rau, va tacea, si va lua o atitudine defensiva. Dar atat. Nu are tenacitateaunui semn de apa si nici forta unui semn de pamant. Rareori ai sa vezi o balanta luptand pentru tine, facand o demonstratie ultra vizibila si prin aceasta usor dizgratioasa, punandu-se intr-o situatie dificila (a se intelege orice sursa de scandal, dizarmonie, neplacere) pentru tine. Iar daca ai sa vezi este e sinonim cu castigul la loto sau eclipsa de soare.

Diferenta intre cele 2 semne e vizibila si in pat. Balanta va fi mereu genul omului "toate la timpul lor, toate in ritmul lor", si de preferat cat mai lent, cu un preludiu lung, ca sa savureze incet fiecare chestie in parte. Un scorpion va fi pasional pana in rarunchi. Genul barbatului "cand il apuca nimic nu conteaza"... o dezlantuire adevarata, nu gluma! Te poate tranti pe o masa, lipi de un perete! Desigur, tu ca fata, ai putea sa incerci cu un barbat balanta sa fii tu aceea pasionala, si chiar s-ar putea sa i placa, dar atata vreme cat nu -l bruschezi prea tare, si nu-l surprinzi prea rau. Caci balanta, dupa cum ziceam, savureaza fiecare lucru la timpul lui, in ritmul lento...Intre cei 2, barbatul balanta e mai probabil a-si insela nevasta deoarece el este un pofticios chiar daca il dezgusta imoralitatea. Un adevarat barbat scorpion devotat va iubi aceeasi femeie toata viata ( vezi printul Charles...).

Si care ar fi concluzia din comparatia noastra? Pai...nici buna nici rea...depinde ce fel de fata esti tu...depinde ce apreciezi la un barbat...depinde ce cauti, si ce-ti doresti. Insa inainte de a te arunca intr o relatie cu unu scorpion, poate e bine de stiut faptul ca el nu umbla cu jumatati de masura, e ori, ori, , iar cand incepi cu o balanta...trebe sa te inarmezi cu multa rabdare, si sa te astepti la nenumarate ezitari din partea lui, la el e caldutz, caldutz :D


30 de comentarii:

  1. Îmi place de la fiecare câte ceva :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt balanta si imi place cum sunt, tot ce a scris acolo e o parte din mine. Balanta progreseaza greu intr-o relatie doar ca sa verifice daca persoana pe care o iubeste tine cu adevarat la el. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt destui barbati manipulatori in zodia scorpionului. Si nici nu lasa impresia ca ar putea sa insele, pentru ca au o fata draguta si inocenta, aparent incapabili de mincina. Si daca o sa le spui ca mint, o s-o intoarca si o s-o suceasca pana o sa crezi ca intradevar sunt sinceri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt, insa nu neaparat mai multi ca in alte zodii, si nici mai periculosi. Ce am vrut sa aratam noi aici este ca si cineva in genere bine intentionat ca o balanta poate provoca suferinta prin nehotararea lui.

    RăspundețiȘtergere
  5. n e adv sunt scorpion si el balanta,suntem casatoriti de kteva luni si niciodata n a acceptat s decid eu,indiferent de situatie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt balanta si tot ce ai scris despre balanta e adevarat.Respect- Balanta-cea mai tare zodie!

    RăspundețiȘtergere
  7. srieti si despre o compatibilitate la barbatul balanta si femeia taur, pentru ca in multe cazuri vazute de mine a fost dezastru.......

    RăspundețiȘtergere
  8. Crina ai dreptate:(...dezastru....ceea ce ne atrage pe noi balantele la femeile taur este frumusetea si blandetea(aparenta),la inceput sunt foarte dulci si par niste copile......dar mai tarziu le observam adevarata fata...mie mi-au lasat impresia ca sunt reci...eu comunicam foarte mult cu ea insa nu primeam acelasi lucru.
    Dar voi(cele din zodia taur)va lasati mai greu cucerite?
    Va rog raspundeti-mi:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu sunt reci, sunt pasive si un pic inerte, in cazul cel mai rau cu inteligenta redusa. Nu reactioneaza la tot ce se intampla in jurul lor si daca reactioneaza o fac lent. Asta e ritmul lor, un pic molcom. Dar o femeie taur care te-a adjudecat si te place va fi ca o pisca care toarce si se matzaie. Ele sunt dulci si copile mereu insa odata ce iau o relatie in serios au tendinta sa se ocupe de lucruri serioase, administrative, la care au pretentia sa contribui. Daca te vad ca esti cu capu in nori si nu te concentrezi la ce crede ea ca e important, se va concentra ea pt tine dar va fi ciufuta. Deci mare grija la ce isi doreste ea. Isi doreste si cere multe insa pe fata. Si da, am spune ca se lasa cucerite mai greu decat media zodiilor. O sa postam acum un clasament.

    RăspundețiȘtergere
  10. La el nu e caldutz caldutz, eu as spune ca e fierbinte ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. am si eu o curiozitate, cum se intelege o sagetatoare cu un scorpion? si cu ce barbati s-ar mai intelege pe termen lung, ca ce spuneti voi acolo de rel sagetator-sagetator - nu imi place, nu prea cred ca femeia sagetator are asemanari cu barbatu sagetator, chiar cred ca sunt diferiti, pt mine barbatii sagetator nu prea au minte si aici nu ma refer ca nu gandesc, ma refer la faptul ca si la 40 de ani se poarta ca la 20, iar cu barbatii capricorn nu mi-a ieist niciodata combinatia, nici nu am cunoscut ce e drept prea multi, dar nu mi se pare genu care sa fie atras de sagetatoare, mai mult cred ca e invers, cel putin asa s-a intamplat in cazul meu, nu mi se par persoane care sa aiba rabdare sa te cunoasca si mult prea mandri sa te cucereasca, tot caz real, si ce ati scris voi ca o sagetatoare nu se lasa cu una cu doua este perfect adevarat, sau cel putin in cazul meu, dar nehotararea asta a noastra vine din faptul ca vrem sa fim sigure pe partenerul nostru si in nici un caz ca ne jucam de-a soarecele si pisica, cu toate ca am fost acuzata ca ma joc, as mai zice multe despre sagetator ca eu cred ca cele din zodia asta ne cunoastem cel mai bine, dar acum si poate poti sa imi raspunzi despre combinatie dintre sagetator si scorpion, si cu fecioara daca ai timp ca am observat ca ma cam inteleg cu ei, eu sunt nascuta cu cateva zile inainte sa se termine sagetatoru dar scorpionu nu stiu exact pt ca nu il cunosc foarte bine si nici nu stiu daca am vreo sansa, dar oricum de curiozitate, si inca ceva treaba cu horoscoapele astea profesioniste nu mi se par realiste, mai credibile par cazurile reale si intalnite de noi toti in viata reala, si uite asa o persoana care nu se increde deloc in zodiace a inceput sa va citeasca si sper ca nu v-am plictisit ca am scris prea mult, si inca ceva daca acolo unde scrie " lasa un raspuns" scriu si adresa mea de mes ea o sa fie publicata ajunge la vou, cum se procedeaza?

    RăspundețiȘtergere
  12. ..hm nu vreau sa supar barbatii balanta, sunt dragutzi, eleganti...etc dar fac asta pt a fi acceptati nu suporta sa fie 'refuzati' social....si sunt cam plangaciosi pt ca se demoralizeaza foarte repeede ...adica mai tot timpul...:-) ca femeie vrei un barbat puternic nu unul demoralizat....
    dragutzii de ei ...

    RăspundețiȘtergere
  13. nu cred chiar tot ceea ce este scris mai sus! sunt nascut sub semnul balantei dar cand e vorba de pat preiau controlul total si nici nu-mi place prea lent ptr ca ma plictisesc asa . imi place sa incerc de fiecare data ceva nou nout ! ha ! sunt altfel decat titparul balantei relatate de voi>>>>>>>>> va pup fetelor

    RăspundețiȘtergere
  14. Un articol dedicat in exclusivitate barbatului scorpion pe cand? :d

    RăspundețiȘtergere
  15. Da chiar, un articol despre baiatul scorpion?

    RăspundețiȘtergere
  16. sunt balanta si eu...si nu ma laud cu zodia mea (chiar daca am ascendent in zodia leu imi place sa fiu modest , in fine) , ma oftica fraza"balantele se demoralizeaza usor" , nici pe aproape adica probabil or mai fi si fraeri dar o balanta adevarata maxim 5 minute e demoralizata de o chestie majora , dupa aia ii trece. o balanta adevarata isi tine cuvantul , are vointa de fier si nu inseala nici o femeie , app pentru toate fetele eu zic sa nu va luati dupa ce zice lumea stiti si voi sunt fel de fel de oameni in lume , mai intai cunoastetii personal si abia dupa vreo 2 luni trageti o concluzie minora despre acea persoana indiferent de ce zodie e ,parerea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  17. si cam ce varsta au balantele alea care isi inseala sotiile?

    RăspundețiȘtergere
  18. un raspuns si la intrebarea mea?

    RăspundețiȘtergere
  19. @alex: daca intrebarea ta este la ce varsta isi insala balantele sotiile nu cred ca putem spune cu precizie de cateva zecimale. Probabil cel mai des se intampla cand sunt multe greutati in familie, copilul e la pubertate-adolescenta, sotia nu se mai ingrijeste ca inainte, prea multe greutati. In general si cam la orice varsta, balantele au o oarecare disponibilitate pentru persoanele de sex opus care isi exacerbeaza cumva feminitatea sau sunt mai iesite din comun fizic vorbind.

    RăspundețiȘtergere
  20. ceea ce zici tu e foarte grav in legatura cu barbatii balanta si modul in care zici de parca ar fi ceva normal ca balanta sa isi insele sotia..
    sa inteleg ca tu din toate exemplarele de balanta intalnite,toti si-au inselat sotiile?

    RăspundețiȘtergere
  21. @alex pai nu e ceva normal,dar cam asa este nu sunt statornici in ale draostei,de fapt in general:P.de obicei joaca la 2 capete si o parte sunt si foarte laudarosi in fata prietenilor cu ce ispravi fac ei in dragoste.sincer pe cat de amabili si draguti sunteti, aici vorbesc in cazul meu pentru mine"oamenii cu talere" cum le spun eu:)) pe atat suntei si de increzuti.in cazul meu de scorpioanca mai mult decat o prietenie cu barbatii balanta nu merge.

    RăspundețiȘtergere
  22. nu e ceva normal dar asta reiese din ce spuneti ambele..imaginea pe care vad ca o configurati voi e urata si nu as vedea de ce o fata si-ar pierde timpu cu un asemenea specimen daca oricum o sa fie inselata.
    Cred ca un ascendent fix ar rezolva problema in cazu lor..astept un raspuns din partea ta l00natik,referitor la astia,cate specimene ai intalnit care sa-si insele sotiile
    @anonim data viitoare pune-ti un nume sa stiu cu cine am onoarea,oricum tu caracterizezi zodia dupa un singur exemplar ceea ce este gresit

    RăspundețiȘtergere
  23. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  24. persoana care a comentat inainte, daca imi este ingaduit sa o apar, s-a plans ca nu poate sa-si mai treak numele p noul nostru blog asa cum facea pe cel vechi. deci eu cred ca ea voia sa se semneze dar mai greu cu schimbarile de butoane la sit.
    un ascendent fix ar putea rezolva problema, da' nu neaparat tendinta. cate specimene exact am intalnit nu pot spune. noi intrebam cam o persoana pe zi, ce zodie e, cam d la 12 ani. primi ani eram mici, nu intelegeam multe dar inregistram. apoi despre unele persoane pe care le intrebam nu stiam f multe, despre trecutul lor, pt ca d multe ori le vedem prima data in viata, dea aceea cateodata mai cercetam pe net despre oamenii celebri. asta ca sa zic ca nu pot spune exact cate specimene de balante am in cap la activ, dar este o tendinta care s-a conturat destul de clar.
    ma bazez mai ales pe 3 membri ai familiei, colegi de liceu, facultate, lucru, prieteni ai prietenilor, tv...
    Ideea e ca fata de alte zodii, barbatii balanta, (semne duale) au sanse mai mari ca la 50 de ani sa-i gasesti insurati a doua oara decat sa spunem la lei. daca in jurul tau nu este asa nu este nimic, doar ca am fi surprinse. cerceteaza si pe wikipedia: scriitori, cantareti, conducatori, etc. pe de alta parta este bine daca lumea este inca atat de diversa :)

    RăspundețiȘtergere
  25. orice barbat din orice zodie poate sa fie devotat familiei,depinde de influentele hartii fiecaruia.
    Am zis de ascendent in zodie fixa ptr ca e important la zodia asta care e dezechilibrata de felul ei si influente de leu sau scorpion in special,in domeniul dragostei,are sanse mari sa rezolve problema infidelitatii.
    Eu cunosc ceva astrologie si as putea sa explic mai clar cum stau lucrurile dar nu cred ca m-as face inteles aici.
    Oricum ms de raspuns:)

    RăspundețiȘtergere
  26. Ce spui despre relatia dintre baiatul balanta (decan 2)si fata capricorn?

    RăspundețiȘtergere
  27. e ok atata timp cat baiatul balanta nu oscileaza f tare. capricoarnei ii plac cei hotarati dar ar putea face facata si la o variatie desi ar fi mai putin fericita. o buna atractie intre cei doi.

    RăspundețiȘtergere
  28. Intradevar e atractie,dar nu sunt eu ala care sa oscileze,pe plan sentimental,am prea multe blocaje ca sa imi "permit"asa ceva.
    Cat despre planuri de viitor se pricepe capricoarna la strategie.
    Eu imi facea griji despre fidelitate dar din ce am citit eu aici vad ca este persoana de baza.

    RăspundețiȘtergere
  29. sa nu generalizam foarte tare... capricoarnele in general sunt de baza, asta nu insemna ca nu exista si specimene mai speciale... in general este bine sa fii insistent la modul pasiv cu ele. sa fii mereu acolo dar sa nu t faci remarcat... ceva d genul. acum noi nu iti putem spune dc merita sau nu.

    RăspundețiȘtergere