sâmbătă, 27 noiembrie 2010

sagetatorul adaugit

La anumite chestii putem spune ca seamana cu femeia sagetator, dar la prea putine. In general este tipul de optimist exagerat. Pentru el lumea e a lui, ei sunt cei mai grozavi. In general nu e o gandire rea, dar la ei sunt sanse sa fie cam nefondata.

Din atata optimism si neatentie intra rapid in situatii dificile, dar pe care nu le percep ca atare desi altii se socheaza. Sigur, este chiar benefic sa nu-ti faci nervi din toate cele. "Absolute firesc, se intampla oricui", va spune el, numai ca nu invata foarte multe de la o lectie la alta.

Sagetatorul nu ramane etern indatorat celui care il ajuta. Asta pentru ca de obicei ii e lene sa returneze un serviciu sau n’are chef. Lucru perfect valabil si la unele femei sagetator carora li se pare ca nu datoreaza nimic nimanui dupa ce au primit un serviciu din partea cuiva.

Nu sunt dispusi nici sa accepte toate chestiile de la ceilalti si nu se deranjeaza pt prea multe chestii. Cu toate astea vor tine mereu cont de familie, copii si chiar unii prieteni f apropiati. Unii dintre ei sunt f traditionalisti. Exagereaza cu masa pentru ca sunt niste pofticiosi fara masura si cel mai greu e sa-i convingi sa tina un regim. Sagetatorii de decanul 3 sunt mult mai sobri, mai atenti si mai conventii.

Cineva care lucreaza in echipa cu un sagetator tipc va spune despre acesta ca nu face nimic dar nici nu-ti sta in cale (valabil mai ales pentru primele doua decade). Sagetatorul de decanul 3 este mai carierist, mai raut si mai perfid.

Fiind semn de foc, uneori le sare tandara. Le trece repede, nu-s ranchiunosi. Dar pe anumite chestii, adesea materiale li se pune pata si nu iarta. De obicei le pasa de f putine persoane si nu sunt dispusi oricand sa iasa din starea lor de lene si comoditate ca sa se faca luntre si punte la momentul necesar.Nu prea ii intereseaza de cate persoane au in jur deorece asa cum am spus nu sunt genul care sa raspunda la cerintele sefului/iubitei/nevastei cand acestia bat din calcaie. E nevoie de mai mult decat atat. Se pot enerva daca ii nedreptatesti, se pot enerva daca aud chestii nashpa despre ei fie ca esti tu o pers apropiata sau indepartata.  

Partea buna cu un sagetator e ca e mereu optimist, glumet, simpatic, aduce buna dispozitie cand e bagat in seama si cand nu are el motive sa fie suparatel. Cu persoanele care “l-au calcat pe coada” e necomunicativ. Sunt copilarosi cand ai mai tare nevoie de ei sa fie seriosi. Se panicheaza cand se simt in pericol. Noroc ca instinctul lor de supravietuire are un prag f ridicat.

In general sunt placuti, au un stil lejer (a se citit nepasator), de cele mai multe ori dezordonat, dar ei sigur nu remarca asta, li se pare normal. Sunt superficiali, imprudenti dar norocosi. Sunt atletici si cand merg isi arunca picioarele inainte precum Goofy, prietenul lui Mickey. Cei de inaltime mai mica sunt mai smecheri. Nu se dau inapoi de la excursii, calatorii, aventuri prin padure, urcat pe munte, facut sporturi (extreme). Marseaza usor la nebunii de tot felul dar te poti trezi cu el ca adoarme multumit pe la jumatea drumului.

Se poate imprieteni repede cu cineva, dar pot sa rupa la fel de repede o legatura. Nu sunt inradacinati ca un rac in relatiile din copilarie. In ceea ce priveste familia sau partenera de viata lucrurile stau altfel. In general sunt fideli.  Le mai fug ochii in dreapta si in stanga dar le trece. Orice zodie are obsedatii ei. Si ei pot sa degenereze in obsedati de sex, jocuri, obezi asta pentru ca nu prea isi auto-impun limite. Dar de cele mai multe ori isi iubesc nevasta cu toata imperfectiunile ei si cred ca este cea mai minunata. O prietena de sagetator ar spune ca acesta le-ar face sa se simta frumoase si daca ar umbla cu o gasca costumata in Alba ca Zapada pe cap. Adesea nevestele de sagetator sunt de treaba dar galagioase. Un sagetator nu isi alege tipe prea sobre (exceptie probabila: decanul 3) ci tipe active, nu neaparat frumoase, care au ceva din tipul gospodinei cumsecade si imbufnate. Nu sunt femei neaparat usor de multumit dar el le va sta alaturi. 

Sunt laudarosi, dintre cei mai laudarosi oameni. Le place sa se laude celorlalti cu cate pot sa faca ei, cu ce au mai achizitionat, cu cat de grozavi sunt. Dar intr-un mod vadit copilaresc. Glumeti, usor ironici, spun adevaruri pe care restu' nu au curajul sa le rosteasca nu pentru ca sunt curajosi, ci pentru ca nu prea realizeaza ce spun. Pot pune in imagini, cuvinte, muzica, caricaturi ale celor din juri intr-un mod foarte caustic (Eugen Ionesco), artistic, inedit.

Pentru ca adesea sunt niste persoane foarte multumite de ele, pentru ca nu au frustari ascunse, pentru ca nu isi petrec timpul gandindu-se cum sa ii infunde pe ceilalti si pentru ca de regula se casatoresc pentru toata viata majoritatea sagetatorilor nu sunt niste tipi rai.

Mai e un tip de sagetator care il simti imediat: are o parere f buna despre el insusi dar in acelasi timp ii cam dispretuieste pe restu, este meschin, mai inteligent dar in acelasi timp cu o gandire mai limitata. Se cam joaca cu oamenii care tin la el, la fel cum face corespondentul lui feminin. Trasatura se remarca si pentru ascendent in sagetator.

16 comentarii:

  1. Sun superficiali, pun pret taman pe lucrurile pe care nu ar trebui, nu foarte fideli, zic eu... Le place sa fie laudati afisand o modestie falsa, asteptand sa fie contrazisi prin laude...

    RăspundețiȘtergere
  2. combinatia sagetator - gemeni oare poate avea sanse de reusita? gemenii se regasesc in unele parti din personalitatea sagetatorului,dar pe cealalta parte,sunt si foarte multe diferente. ce spuneti?

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai sagetatorul cam echilibreaza gemenii - daca e femeie - pt ca de fiecare data cand o apuca pe ea nebuniile, sau crizele de nefericire, sagetatorul zambeste, face o prostie, si readuce buna dispozitie (acum nu e o caracteristica generala a tuturor femeilor gemeni, dar in general sunt mai dezechilibrate pe o parte sau alta, si mai au nevoie de cineva sa le readuca pe linia de plutire). Nu ca le-ar avea sagetatorul cu psihologia femeii, dar de multe ori la femeia gemeni nu trebuie mult ca sa ii schimbi starea de spirit, si sagetatorul reuseste asta deobicei. Daca nu exagereaza, caci si el poate deveni enervant cu un optimismu exagerat. In general cam au sanse de reusita, daca stiu sa se tempereze la timp fiecare, si isi inteleg punctul de vedere unul altuia. Credem ca depinde si de genul celor doi. de obicei femeile gemeni prefera barbatii bine, cu o viata ordonata si care le pot oferi securitatea in special materiala si care se poarta f civilizat cu ele. Daca sagatatoru' indeplineste conditiile... De obicei e fata gemeni care alege si nu invers. De obicei I say...

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt sagetatoare si ma regasesc in descrierile voastre.Da,sunt o optimista incurabila,mereu gasesc in mine resurse sa merg mai departe si asta ma ajuta sa merg tot inainte si sa-mi schimb viata in bine.

    http://cu-fata-spre-oglinda.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  6. Hubbis e anti-săgetători, deși best friendele ei fac parte din categorie :) Guilty pleasures, ce să le faci?! :))

    Știu cum e să ajuți un săgetător și răsplata să fie zero :P Când spun răsplată, mă refer la un simplu telefon de sărbători, nimic mai mult :) Nici măcar atât nu s-a obosit să facă. (noi, berbecii, suntem luați de proști uneori, pentru că sărim prea repede în ajutor și trecem cam orice cu vederea)

    RăspundețiȘtergere
  7. Emma, eu vorbeam aici strict de baietii sagetator, ca daca aduceam discutia despre sagetatoare...au, mama! Si unele is ex-best-friende, da? :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce puteti spune fetelor dspre relatia fata sagetatoare si baiatul leu ?

    RăspundețiȘtergere
  9. daca fata sagetator este de treaba si onesta merge; dar de obicei fetele sagetator nu sunt asa si sunt si foarte imprevizibile ceea c pe lei in pune p fuga in 2 clipe.

    RăspundețiȘtergere
  10. pot sa te intreb voi ce zodii sunteti?

    RăspundețiȘtergere
  11. taur - ascendent rac si berbec- ascendent gemeni

    RăspundețiȘtergere
  12. Atata non sens si atata prostie nu am auzit in viata mea. Cum vine vorba asta draga mea autoare "sunt mai inteligenti dar cu o gandire mai limitata". Pai daca vreun sagetator ti-a spus sa o iei in gura ca te ia de nevasta, era doar caterinca proasta, ornitologic vorbind. Ar trebui sa-i faci o felatie dexului dupa felul in care asasinezi limba romana, nu sa te tii de generalizat oameni pe situri obscure, fara nici o pregatire, ca o ziliera pe santier. Te-a salutat din mers si cu scarba un anonim sagetator decan 3 cu ascendent magistral in zodia arcasului.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sagetatorii sunt miezul horoscopului :)))
    Restul au atatea probleme si incearca mereu sa-mi strice buna dispozitie :))))
    asemanatori noua sunt leii si gemenii..
    Eu sunt cu un leu de 10 ani :-**

    RăspundețiȘtergere
  14. cea mai proasta zodie din toate punctele de vedere. nu au calitate si nici noblete umana sau gratie...par agatati de pe garla ca aspect, se imbraca prost si neadecvat. sunt fomisti si basculeaza in ei ca'n spitalu' de urgenta, consuma mult din toate resursele unei familii spre exemplu (apa multa, mancare multa, curent mult, spatiu mult-sunt obsedati ca nu au spatiu), sunt infantili si superficiali, mitocani, distructivi si toxici (distrug materia si oamenii din jur), neciopliti, needucati si nerafinati, nu au empatie sau este simulata clar, nu recunosc adevarul si nu apreciaza nimic niciodata, devin bipolari foarte usor, sunt scandalagii, unii ratati irecuperabili (gen Woodie Allan), viciosi (mananca tigari, cafea si alcool pe paine), curvari si mincinosi, bruti, stangaci, prosti, neindemanatici, primitivi nu sunt o zodie de elita, de varf, de rang, care sa se doteze cu aptitudini rafinate si sa se autoperfectioneze cat mai mult, ei se autoperfectioneaza la minciuni, la ciordit, la furat iubita prietenului, la autoinsusirea materialului altora, cer intotdeauna mai mult decat pot vreodata oferi, sunt foarte oportunisti, egoisti si narcisisti, muncesc dupa chef nu dupa necesitate sau dozat, au noroc cat toate zodiile la un loc, sufera fie de ADHD fie de autism (conditii foarte intalnite la ei), la ei dragostea vine si trece precum primavara, sunt moartea pasiunii pentru ca devin repetitivi avand idei fixe pe care le impun si altora, nu prea stiu de gluma pentru ca nu prea ii duce capul, nu sunt creativi si abordeaza subiecte neinteresante de om de pubela. in concluzie este o zodie de forta, revendicativa, dominanta, spontana, simpla si chiar primitiva unde primeaza doar instinctele si mai putin iq-ul/eq-ul. daca vreti stabilitate, situatie financiara, seriozitate si iubire autentica, fugiti de astia ca sunt niste sarlatani precum Dan Diaconescu (si el un veritabil sagetator ratat) sau Nety Sandu & Gina Pistol (alte ratate fara sare si piper al caror rost in media este lovit de nulitate).

    RăspundețiȘtergere