sâmbătă, 16 octombrie 2010

Femeia fecioara - 2

In completarea a ceea ce am scris mai demult, si ca raspuns la unele comentarii si mai ales pe baza inspiratiei ce ne-a lovit... femeia fecioara. Ea in genere e foarte slaba din conformatie, si in al doilea rand e picky la mancare, adica oarecum exigenta/vezi face nazuri. Are un fel de obsesie pt curatenie in care investeste destul de mult timp din viata si orice i se pare suspect la locul in care mananca. Daca mancarea ii trezeste prea tare spiritul critic s'ar putea sa nu mai manance deloc. In general este adepta clasicismului in toate sensurile. Se imbraca clasic - aici poate fi destul de discutabil, totusi rareori intalnim fecioare in culori exotice si tari.

Se aseamana si completeaza bine cu pestii. Uneori au aceleasi conceptii asupra lumii si probleme care le macina (valabil mai ales la o prietenie intre doua femei fecioara-pesti). Si in general incearca sa ajute pe cei din jur. Daca fecioara are nevoie sa se duca undeva in alt oras, nu stim de ce ea nu se gaseste naparat la o cazare particulara ci este printre oamenii care isi cauta cunoscuti, ca eventual sa le ceara loc un loc undeva. Explicatia la chestia asta s'ar putea sa fie destul de simpla: e zgarcita cu banii, si la ascendent fecioara e valabil. Daca in schimb ea e gazda, stim sigur ca va avea usile deschise pentru rude, fie ele orisicat de indepartate. O discutie pesti-fecioara ii relaxeaza pe amandoi. Se ataca usor la replici dure si isi vor plange unul altuia pe umar, capatand compasiunea celuilalt.

E foarte minutioasa, si va fi mereu machiata cand iese pe usa. Nu i place sub nici o forma sa o vada cineva proaspat trezita din somn. Chiar si la sala, fuge uneori la oglinda sa vada daca nu i s a deranjat parul, sau sa si refaca machiajul - "ca sa n'arat chiar asa rau".

Ii place sa vorbeasca cu ceilalti despre problemele lor, ii place sa faca pe urechea care asculta si sa dea sfaturi si sa sara in ajutor daca poate. Si in general indeamna la asta prin firea ei.

In general nu va fi genul care sa dea viata unei petreceri sau sa danseze pe masa, desi poate conduce unele discutii in care sa iasa in evidenta. Exista insa niste cazuri in care fecioara e la ascendent, mai ales berbec cu ascendent in fecioara, sau invers, care dau niste firi sa zicem foarte glumete. Adica they play tricks on "friends". Cu indulgenta spus... Si culmea ca desi putem spune ca's clar rele la faza asta ele o fac din convingere; asa cred ele ca fac dreptate si pt ca ele au avut de suferit prea mult. Cei vizati sunt de obicei cunoscuti mai apropiati sau indeprtati despre care ea a are o parere proasta pe moment, sau i'a venit sa se amuze, i se pare o idee buna sau respectivele victime sunt zgomotoase/obraznice/bogate/curioase/etc. Si "surprizele" ei sunt foarte practice. E destul de morala sa nu injunghie efectiv pe cineva pe la spate cum ar face spre exemplu sagetatoarea sau racoica, sau gemeni. Ea va minti mai ales ca sa-si acopere fapta. La ce fapte ne referim ? Spre exemplu a trezit'o un vecin din somn (e f sensibila la zgomote) ii va pune Cocolino pe trepte sa alunece dimineata. Acesta e un exemplu infantil, real, de berbec cu ascendent in fecioara. Remarcam influenta berbecului care da energie. Adica nu oricine s-ar trezi de dimineata sa faca asta dupa ce nici n-a dormit toata noaptea. Cateodata sarea calul prea tare si consecintele sunt mult mai grave: de la sireturi legate intre ele, pana la semmne de circulatie schimbate, semnalizari de gropi ridicate, scrisori si copii anonimi. Nu le-am inventat, ni s-au tot povestit da' le-am mai uitat. In general fetele care fac asta, am remarct au nasul ascutit si o fatza destul de ingusta. Asta nu insemna ca toate fetele cu fata ingusta si nasu ascutit cand nu va uitati o sa va dea ceasu inainte cu 40 de minute, sa fitit la timp data viitoare cand o luati. Sper ca ati prins ideea...

Nu este constanta in prietenii/opinii: azi A s-ar putea sa'i placa si sa se inteleaga cu ea/el, pt ca apoi sa descopere ca B are sfaturi mult mai bune ca A; dar dupa trei zile B sa o jigneasca (se jigneste usor) si sa revina la prietenie mai stransa cu A, in timp ce mai descopera un nou grup de prieteni unde va avea ca scop sa fie cat mai usor acceptata cu toate ale ei, eventual sa se marite cu unu din grup.

Are o limba destul de ascutita si pe cat de tare o streseaza pe ea replicile celorlalti, poate fi destul de taioasa. Depinde, caci e si ea o zodie duala. Daca e tipu de fecioara slaba va fi mult mai dificila decat tipu de feciora plinuta, vesela si impaciutoare, pentru ca exista si el. Cele de decanul 3 sunt cele mai slabe, if you got my point.

Din pacate ea daca are ceva care o macina, there's a big chance she won't tell anyone. In general prefera sa sufere ea in tacere, decat sa zica in fata ce-o deranjeaza - si aici e cam problematic, pentru ca o consuma in acelasi timp foarte tare. Dar de cele mai multe ori nu prea are curajul sa spuna ce o doare de frica sa nu supere si sa nu aibe repercursiuni asupra ei. Uneori rabufneste cand te astepti mai putin. Nu crizeaza spectaculos dar taxeaza la fix. Nu neaparat pe moment, nu cand ai spus ceva care a deranjat-o, ci mai degraba cand vine vorba a doua oara despre acelasi subiect. Ea nu zice exact ce o deranjeaza, in schimb e genul plangacios. Culmea e ca se plange nu neaparat de ce este important.

O alta caracteristica e ca are un simt al observatiei destul de bine dezvoltat. Observa detalii, trage concluzii - deobicei le tine pt ea, again, pana vine vorba, sau pana poate folosi informatia. E destul de pe faza, are simturile mereu incordate, si in somn. Isi iubeste copiii; si pe ei, si pe ai altora. Are grija de ei, uneori risca sa-i sacaie cu grija, sau sa-i alinte.

Din nou am expus aici mai ales aspecte negative ale fecioarei, am neglijat tipul de fecioara bonom uneori angelic, tocmai pentru ca in opinia noastra nu aceste personaje sunt cele care pun probleme.

Profitam de schimbarea de casa, pentru a repeta niste chestii de care unele dintre voi s-au plictisit (si noi de ele), dar vedem ca tot apar in comentarii. Nu neaparat pe site-ul asta caci se vede treaba ca e mai greu cu mutatul, dar in general.

6 comentarii:

  1. da aici cam asa e cu femeia fecioara.desi mie cele din decanul 3 mi se par cele mai parsive dintre toate si cele mai manipulatoare.e adevarat ca sunt cele mai plangacioase,dar mi se par ca sunt si cele mai copilaroase. asta aparent pentru ca acesta este mijlocul lor cel mai frecvent de manipulare.unde ati gasit voi fecioare angelice pentru ca eu nu le-am intalnit si am avut parte de multe fecioare si feciori in viata asta,atat de multi incat am ajuns sa cunosc zodia asta mai bine decat pe a mea:P(scorpion)

    RăspundețiȘtergere
  2. Când aud descrierile la zodia Fecioară la faza că sunt slabe, chicotesc mereu. Nu am cunoscut Fecioară slabă. În general conformația e robustă, chiar dacă au siluetă și o greutate normal. Și toate, dar toate au problema că prima dată se depune grăsimea la burtă. Nu constituie așa o mare raritate... :D

    Și la faza cu peștii am de comentat... pentru că nu cred că se înțeleg bine, mai ales în relații. Mai ales că de pildă eu am o problemă cu peștii... n-am cunoscut unul care să nu fie mitoman. :P

    RăspundețiȘtergere
  3. buna. imi place foarte multe cum ati descris zodiile! <3 as vrea sa-mi spuneti daca vrei probabil ca nu ascultati, ca nu va intereseaza dar, este Tom Kaulitz, in zodia fecioara, si as vrea daca puteti sa-i faceti o descriere dupa zodie, una psihologica! va rog este foarte important pentru mine! multumesc <3

    RăspundețiȘtergere
  4. buna. imi place foarte multe cum ati descris zodiile! <3 as vrea sa-mi spuneti daca vrei probabil ca nu ascultati, ca nu va intereseaza dar, este Tom Kaulitz, este fecioara, si as vrea daca puteti sa-i faceti o descriere dupa zodie, una psihologica! va rog este foarte important pentru mine! multumesc <3 datimi un e-mail aylin14g@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  5. In mare e adevarat. Dar cred ca ati uitat sa spuneti cat sunt de prefacute,voit sau nu doar ca sa-si atinga scopul. Ti-ar da totul si camasa de pe ea dar ce ii place ei foarte mult va pastra pentru ea si eventual iti va imprumuta haine sau lucruri,gesturi chiar daca considera ca ii sta bine cu ele. Vor tot ce e mai bun pentru ele si pastreaza ce e mai bun,nu sunt zgarcite cu lcruri care nu-i mai plac sau care nu-i vin atat de bine. Au multe prietene ,cunostinte si intr-adevar sar de la una la alta in functie de ce interes au. Sufera foarte mult pentru confirmari dar doar teoretic pentru ca stiu foarte bine ca ce au ales ele este cel mai bun dar daca iti cer parerea e pentru a o lauda pentru alegerea perfecta facand o fata nevinovata ca si cum nu ar stii nimic.Iubesc copiii in general si te santajeaza emotional sa-i faci treburile car ei nu-i plac,mai ales daca esti barbat,se cam folosesc de oameni dar si daruiesc mult.Tin legatura cu fostii prieteni nefiind sigure pe noua alegere si mai ales pentru ca nu pot fi brutale sa rupa de tot legatura,nu sunt in stare dar sunt fidele partenerului.

    RăspundețiȘtergere