duminică, 22 august 2010

Racoaica

Pare'mi'se ca nu am scris despre aceasta pana acum desi ar fi multe de spus.

Noua pentru o lunga perioada de timp ne-a fost mare teama de fata rac, pana ce le-am descoperit pe cele sagetator care ne-au facut cateva nefacute imprevizibile si ne-am mai linistit. Nu ca racoica n'ar fi imprevizibila dar parca totusi sesizezi cand incepe sa i se intunece orizontul si sa devina periculoasa.
Curios este ca in rac am intalnit si unele fete care si-ar da si haiana de pe ele dar trebuie mare prudenta in recunoasterea lor. Aproape in 99% din cazuri, ele vor fi cu un baiat leu. Racoicele de treaba rosesc usor. Dar noi ca de obicei ne vom ocupa, asa cum v'am obisnuit, cu soiul cel rau de racoica.

Fata rac poate fi diabolica. Culmea este ca tot diabolismul vine dintr'o sensibilitate excesiva sau mai bine zis din frica. Daca ele simt ca este periclitat ceva ce este el lor, calca pe cadavre si au o arma pe care restul zodiilor nu o poseda in intregime: intuitia umana. O pot folosi sa iti manance nervii incet si extrem de perseverent fara ca ceialalti sa isi dea seama si sa ai impresia o buna bucata de timp ca tu esti de vina. Exploateaza sentimentul de vinovatie al celuilalt la maxim. Este manipulatoare, ii da clasa scorpioancei, nu neaparat si sagetatoarei. Daca ar fi un criminal ar fi genul de criminal care lasa neaparat urme pe corpul victimei care au legatura cu vreo suferinta care victima i-a provocat'o (s'ar putea fara sa vrea).

Nu prea au incredere in ele la inceput dar nici tu nu poti avea incredere in ele decat daca esti in globul lor de cristal, pe lista persoanele fara de care nu poate trai; in general prieteni din copilarie, parinti, persoane verificate printr-o serie de probe. Cum faci sa intri in globul ei de cristal ? Pai de obicei astepti cu anii pana se dovedeste ca esti o persoana de treaba fara tendinte diabolice care indura insa tendintele ei diabolice cu seninatate (asta daca nu te-a citit din prima secunda). Al doilea mare secret este ca daca reusesti sa le faci sa se simta increzatoare in fortele proprii le-ai castigat un pic. Daca le faci sa se simta frumoase sau ca ti-ai da viata pentru ele iti vor fi devotate. Chestie care nu se aplica cu fetele sagetator.

Crizele lor sunt ori sunt pline de precipitatii completate de inaltari ale tonului pe culmi nebanuite ori foarte violente. Aruncatul cu hainele pe geam, cu cutitele prin casa deasupra copiilor, stricatul colectiilor de orice la care celalalt tine ca ochii din cap este o nimica toata pentru ele mai ales ca se simt indreptatite din moment ce le-ai facut sa sufere. Alt prost obicei al lor este ca iti scot ochii si pentru ce s-a intamplat acum 50 de ani pe vremea asta. Mai bine sa nu le documentezi pe tema arborelui genealogic caci intr-un moment din acela nefast, cand luna a mai parcurs o faza, ar putea sa iti scoata ochii si cu ce a facut stra-stra-bunicul tau cand avea varsta ta.

Oricat de rele ar fi cu cei care le concureaza sau care li se par lor ca le pericliteaza din orice punct de vedere, vor fi mereu interesate de acte de caritate care au legatura cu batranii sau copiii. Sunt foarte legate de familie si o racoica care nu are sprijinul familiei va fi nefericita.

Femeia rac este isterica si nebuna. Nu este nebuna precum femeia gemeni. La ea isteriile sau periodele de deprimare alterneaza cu episoade in care rade de o doare burta si in care vede viata in roz si totul este minunat. Starea din urma se petrece cand se simt ele in siguranta emotional si material. Cum simt cel mai mic atentat la siguranta lor, cum apar crizele de plans sau violenta. Cand sunt vesele sunt lunatice (dominate de Luna) si nebunatice. Oricand insa racoaica este o fiinta emotionala si dezechilibrata dar care nu pare asa tocmai pentru ca nu traim intr-o lume rationala. Cu toate astea nu putem spune ca sunt niste persoane slabe. Sunt mult mai puternice si rezistente decat alte semne.

Sunt destul de usuratice, se daruiesc cu usurinta dar s'ar putea sa ai nesansa sa nu mai scapi de ele apoi caci au mania sa se lipeasca ca timbrul de scrisoare daca asa au decis.

Parti bune ? Cu tot diabolismul ei este o fire empatica atunci cand vrea si mai ales este inteligenta si perseverenta. Este curatica, cochetzica si gateste bine. Este muncitoare. Este o mama foarte mamoasa. Adesea infiaza copii.

Nu glumim cand spunem ca este foarte inteligenta si perseverenta. Poate conduce o tara. Ganditi-va ce zodie era colega voastra care va enerva fiindca era prima in clasa mereu. Angela Merkel este rac cu ascendent in sagetator, o combinatie mult prea tare dupa parerea noastra.

Canta foarte frumos si sunt printre cele mai artistice fiinte, actrite in special. Toate cantaretele noastre de muzica de pe vremuri sunt rac: Margareta Paslaru, Angela Similea, Mirabela Dauer, Madalina Manole.

Dintre toate zodiile, partea cea mai mare de roscate revine racoaicelor. Au adesea pistrui sau alunite. In genere insa sunt brunete. Au ochii negrii si adesea mai rotunjiori. Mie toate picturile de Tonitza imi inspira racoice. Au voce de copil sau cel putin se pisicesc ca un copilas. Adesea au si un chip infantil insa se rideaza destul de repede. Din pacate multe dintre ele au picioarele mai groase si sunt predispuse la celulita la greu. Asta pentru ca au mari necazuri cu drenajul, sistemul limfatic. Asta nu insemna ca nu putem intalni si o gramada de manechine printre racoice pentru ca daca nu sunt grase, arata bine: Andreea Raicu, Nicoleta Luciu. Actrita Natalie Wood din anii 60-70 are o fizionomie tipica de rac. Au sani care ies in evidenta prin ceva. Nu pot trai fara dulciuri si de aceea au o dantura proasta. Unele dintre ele au o fata banala care nu spune nimic si in general acelea sunt prototipul "gasca", galagios inutil.

6 comentarii:

  1. Sunt inconjurata de racoaice, atat de soi bun, cat si de soi rau :)

    RăspundețiȘtergere
  2. One more thing: am observat o mare compatibilitate intre racoaice si tauri si, in general, intre racoaice si zodii de pamant.

    RăspundețiȘtergere
  3. da nicoleta luciu este fecioara:)

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce nu postezi ceva si despre ascendent,luna?chestiile astea sunt importante

    RăspundețiȘtergere
  5. ca ne-ar mai trebui inca niste anu buni ca sa ne dam seama cum sta treaba cu ascendentu...

    RăspundețiȘtergere