sâmbătă, 29 mai 2010

Baiatul balanta

Uite ca mai si scriem.. Uf-uf..

Intr-un final ne-am mai adunat gandurile si am sintetizat si la barbatul balanta cate ceva. Asa cum s-a mentionat si pe la fata balanta, si barbatul are o pielicica finuta, alba deobicei, si subtire, delicata. Cei de decanul 2 sunt negriciosi de la Saturn. In tot ce face deobicei radiaza delicatete, si pare o persoana stilata, insa si lejera in acelasi timp. Nu o sa-l vezi niciodata stresandu-se cu o mie de chestii pe cap, dand cu flit la jumate din prietenilor lui pt ca nu are timp de ei, samd. Prietenia, societatea, apartenenta la grup sunt valori pentru balanta noastra atat fata cat si baiat, putand deveni nevoi patologice.

Barbatul balanta e un comod. El o sa faca fix cate chestii are chef si cat ii este comod sa faca. Nu o sa se apuce in acelasi timp de dansuri africane, si handball, si cantat la chitara, si inot. Nici vorba. El o sa mearga la scoala/serviciu - ca asta ii place - apoi seara o sa mai aibe vreo activitate - 2 lejere, gen uitat la un film, citit o carte, cu siguranta iesit cu prietenii, si atat. renunta foarte usor la gusturile sale proprii pentru placerea celorlalti. Pentru ca pentru el armonia generala este mai importanta pentru linistea lui interioara decat impunerea gusturilor personale.

Deobicei e genul galat, si care nu straluceste prin nimic extraordinar, dar are farmec datorat lui Venus. Te poate atrage prin ceva, nici tu nu-ti prea dai seama prin ce, pt ca judecat la rece nu pare sa fie tipul de persoana care ti taie respiratia - cum de exp ar putea fi un scorpion. La el comportamentul, lucrurile in general tre sa fie elegante si frumoase.

Balanta e un om al toanelor. Toanele, alaturi de placerile si estetica, pe cat posibil armonia vietii il guverneaza. Asta il face cam instabil, daca nu foarte instabil. Dar nu si da seama de asta, din pacate. Lui i se pare ca e perfect coerent in tot ce face, si chiar este numai pentru el insusi insa. Cand il pui fata in fata cu inconsecventele lui o incurci. Daca tu mai esti si genul care sa se incapataneaza sa scoata de la el o promisiune ca se va indrepta, sau o afirmatie clara si sigura...n-ai nici o sansa... Mare atentie: pe cat e el de maleabil, intelegator, bun, daca te incrancenezi pe o chestie vei avea de-a face cu cea mai incapatanata zodie. Cu cat te incrancenezi mai tare cu atat el va fi de nemiscat. Deobicei nu poate sa-ti zica ca e alba sau neagra, decat daca are el chef, si de asemenea poate sa realizeze ca s-a inselat si sa-ti arunce si contrariul in fata la scurt timp.

Pe balanta insa credem ca cel mai usor e sa-l tii aproape daca tu nu te arati neaparat la fel de nesigura ca si el ci din contra. Asta nu inseamna sa incepi si-i faci crize ca el e al tau si se poarta ca atare. Desigur o criza de posesivitate este savurata din plin de un varsator, dar cu balanta...nu merge, cand n-au ei chef sa se lege la cap daca nu ii doare. Altfel sunt veseli, joviali, atenti, iubitori, saritori, o bomboana.

Balanta este pentru armonie, se pliaza pe multime, daca nu sunt chiar ei initiatorii unei activitati de grup. Balanta nu va fi niciodata un incomod, mare avantaj. Nu te va pune in situatii absurde pentru el. Ei nu se cearta, de multe ori ajunga sa zica ca tine, chiar daca fac ca ei. Dau impresia ca sunt fraieri si ca traiesc ca sa le fie bine tuturor. Multi dintre ei, mai ales cei de decanul 3, eventual 1 sunt printre cei mai de treaba oameni, unii dintre ei pot fi numiti buni la suflet. Pentru ca sunt niste finuti, daca ii certi, se inchid in ei si devin negurosi; se supara nu neaparat pe ce le-ai spus ci pe faptul ca te-ai suparat pe ei. Pe cat de mult lasa de la ei in relatiile cu oamenii pe atat de mult se supara la gesturi, cuvinte deplasate care ii jignesc. [Exp: am vazut mai demult o emisiune cu Dichiseanu-balanta care s-a suparat cand moderatoru i-a pus o intrebare incomoda si a replicat ceva gen "Nu am venit aici ca sa ne certam"; profund deranjati de ideea de dezacord, nu de dezacordul in sine]. Tipatul, amenintatul ii deranjeaza si ii indeparteaza; daca asociezi la asta si niste gesturi inestetice se bosumfleaza pe durata nedeterminata. Nu obti nimic cu japca de la ei, atentie la formulare, la ton, la mimica. Sergentul de armata e pentru varsatori. Orice ar fi balanta are potentialul unui amic bun, care te ajuta daca ai nevoie si nu ii afecteaza lui confortul foarte tare.

Balanta e un estet. Nu e omul sportului, nu e omul deranjului. Lucrurile din jurul lui si ambientul trebuie sa fie armonios aranjate in toate domeniile. Femeia cu care iese tre sa fie aranjata la modu destul de vizibil. Nu e adeptul naturaletii. Va fi mai atras de o fata care e vopsita decat de o fata care nu-i vopsita, arata la fel de bine insa nu se vede. Nu are iubite neaparat frumoase, dar are iubite care se ingrijesc. Nu-i atras de pustoaice, de copilite precum gemenii, fecioarele. Tipu lui e mai degraba lady pieptanata cu podoabe, cuconesc un pic. Ii place sa ofere de altfel dispozitive de infrumusetare de toate felurile, haine de blana pe vremuri gen, etc O fata ciufulita e motiv de amuzament pentru un berbec intelegator si pentru balanta prima data dar sa nu devina obicei.

Viata balantei e dominata de estetic, in felul in care il intelege el. Din pacate asta va sa zica ca pentru el forma este mai importanta decat fondul. Nu e om de substanta, nu e un greu, nu e dens. Este un estet, eventual purtat de idealuri inalte (John Lennon), este un inflacarat (Cristian Tudor Popescu) dar nu este un luptator de cursa lunga. Este inteligent. Dar ceea ce nu-i reuseste fara efort, ramane nerezolvat.

Balantele se gasesc alaturi de pesti in topul barbatilor care divorteaza. Pe cat de mult cauta, simt nevoia, isi doresc sa fie cu cineva, pe tot atata nu sunt capabili sa sustina, sa tina coardele unei relatii stranse pe termen lung. Sunt printre cei mari afemeiati, Julio Ingelsias (caracter foarte accentuat mai ales la cei care au ascendentul in balanta Bill Clinton-leu cu asc in balanta), fara sa fie obsedati de sex. Mari amatori de placeri ale vietii, gurmande, muzicale, feminine, de tot ce e placut si frumos.

8 comentarii:

  1. Uuu.Chiar asteptam un articol despre balanta.;;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu prea sunt de acord cu asta "Pe cat de mult cauta, simt nevoia, isi doresc sa fie cu cineva, pe tot atata nu sunt capabili sa sustina, sa tina coardele unei relatii stranse pe termen lung" :) in rest, m-am regasit in cateva chestii :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Vio e un balanţ simpatic foc, deci îl credem :D

    RăspundețiȘtergere
  4. boboc_de _trandafir8 iunie 2010 la 00:41

    Felicitari fetelor pentru noul articol...amplu si ft complet,ca intotdeauna...frumos,foarte frumos :D

    RăspundețiȘtergere
  5. eu m-am regasit in tot... tare chestia asta

    RăspundețiȘtergere
  6. ei ne bucuram sa auzim asta

    RăspundețiȘtergere
  7. Despre compatibilitatea balanta-balanta ce ziceti?

    RăspundețiȘtergere