vineri, 8 ianuarie 2010

Oare gemeni

"Şi bărbaţii şi femeile confundă tinereţea spiritului cu imaturitatea, uşurinţa cu superficialitatea, curiozitatea cu ingerinţa. Gemenii sau fraţii cei falşi nu se gândesc decât să se distreze, să îşi dea peste cap munca….sunt adevărate limbi de viperă. Facultăţile lor intelectuale sunt în totalitate deturnate spre ipocrizie, şiretenie, minciună, într-un aşa hal, încât de multe ori sunt aproape de o mitomanie bolnăvicioasă. Adesea, Gemenii au o viaţă dublă, una respectabilă şi alta condamnabilă (viciată de joc, scandaluri sau afabulaţii). Falşii fraţi, aşa cum probabil aţi ghicit, sunt şi falşi prieteni, falşi soţi sau falşi taţi… în sensul că nu se pot împiedica să nu recurgă la duplicitate, să mintă şi să vadă peste tot numai propriul lor interes. În acest caz, inima Gemenilor este seacă: ei sunt în întregime raţionali, chiar logici, şi pentru ei scopul scuză mijloacele, pentru că etica personală este aproape inexistentă. În general, banii îi ard degetele şi, dacă Gemenii fac totul pentru a-i avea rapid (adică fraudulos), sunt incapabili să-i păstreze, căci sunt gestionari jalnici şi cheltuiesc ostentativ. Gemenii vor să cunoască o mulţime de lucruri mici, fără interes, ca să le dea în schimb, ca să strălucească în societate şi să arunce praf în ochi, dar dacă îi luaţi la bani mărunţi, vă veţi da repede seama că nu au nici o bază solidă. Evident, falşii fraţi se plictisesc repede şi lasă totul baltă, şi nu trebuie să vă mire deloc infidelitatea şi dispariţia lor bruscă."

Mai n'am zice chiar asa rau...desi sunt si specimene dastea de gemeni. Nu sunt mereu imaturi, superficiali cam da, curiosi da. Stau binisor cu intelectul, mai ales barbatii. Sa recunoastem, cativa sunt supradotati. Sunt falsi da. Pe cat de falsi sunt adesea spun lucruri neplacute celor din jur. Sunt sireti intr-adevar. Mint adesea dar nu si cu chestiile foarte importante caci sunt fricosi. Viata dubla ?...n-am auzit. Isi vad numai de propriul interes...corect. Io zic ca si inmultesc banii, sunt uneori zgarciti. Cum si tu ai spus ca sunt rationali nu au cum sa gestioneze banii prost. Cheltuiesc ostentativ, poate dar apoi dramuiesc la sange. Vor sa cunoasca lucruri pe care poate altii le considera marunte, asculta mereu stirile; dar nu neaparat ca sa straluceasca in sociate, ci pentru ca simt nevoia. Si apoi cui nu'i place sa straluceasca ? Etica personala usor inexistenta sau muuuuuuuuuuult mai laxa, isi gasesc mereu scuze. "Dacă îi luaţi la bani mărunţi, vă veţi da repede seama că nu au nici o bază solidă." Cam asa e...Nu as spune ca sunt foarte  infideli... cel putin in casnicie devin usor dependenti si in felul acesta devotati.

9 comentarii:

  1. da.... dar nu cunosc multe exemple asemanatoare. poate ma-nsel :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu doar barbatii din zodia gemeni sunt inteligenti..ci si femeile....;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Va roooooooooooooog sa-mi ziceti si mie parerea voastra despre femeia leu-barbatul gemeni.

    RăspundețiȘtergere
  4. Stie careva de la ce varsta se manifesta ascendentul?

    RăspundețiȘtergere
  5. Progresiv noi tindem catre ascenedent toata viata. De la 30 d ani caracteristicile acumulate ale ascendentului isi fac clar simtita prezenta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Destul de dificil, dar nici foarte rau. Nu am sfatui-o neaparat pe femeia leu in sensul asta... insa daca e musai.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si de la 30 de ani caracteristicile ascendentului devin mai importante decat caracteristicile zodiei in care ne-am nascut?

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu as spune ca nu neaparat. Depinde de la harta la harta.

    RăspundețiȘtergere