luni, 23 martie 2009

Racul si protectia sa

Fizic nu are nimic remarcabil de la distanta, e de o statura mica sau mijlocie in general, dar pot sa fie si foarte inalti. Cu trasaturi destul de fine, catre feminine in unele cazuri, caci de obicei au o fata plina si mai rotunjoara. Nu este remarcabil nici prin ceea ce spune la o prima intalnire, mai ales daca aceasta este intr-un cadru mai larg, cu mai mult de o persoana, caci deobicei va tacea. Nu este in mediul lui, deci nu are prea multe de spus, in general stand deoparte si observandu-i pe ceilalti. Daca este in mediul lui, situatia se va inversa si va incerca sa acapareze intreaga multime intr-un fel sau altul, de vei zice ca e cea mai sigura pe ea persoana pe care o cunosti.






Ca sa fim bine intelesi, racul nu este genul de persoana care sa te faca sa te simti in largul tau, pentru asta cauta pe varsator, balanta sau berbec. Desi la inceput intr-o situatie noua nu se simte deloc in largul lui, pe masura ce se va obisnui va avea din ce in ce mai multa incredere in el, pentru ca la final sa fie deranjant de infatuat. Pana si glumele pe care le face, desi extrem de savuroase te fac sa razi cu gura pana la urechi dar daca esti mai atent la ele pastreza o urma fina de ironie catre ceva sau mai ales cineva. N-am inteles daca voit sau nu , cu motiv sau fara, si daca nu esti imun la felul lui d a fi, un baiat rac sau o fata rac te pot face sa te simti prost, spre exemplu ducand conversatia intr-o zona pe care o cunosc dar stiu foarte bine ca tu esti nul.  Asta pentru ca ei se vor simti mai puternici, mai greu de atins, detinand controlul. Acestea sunt 2 notiuni foarte importante la rac: puterea si controlul. Puterea se traduce la ei prin o protectie infailibila. Ei nu vor sa fie puternici, de dragul puterii (ca la berbeci, lei), vor sa fie puternici pentru a se proteja de societate. De fapt orice face racul are ca finalitate nevoia de protectie, de siguranta 90%. Alaturi de capricorn sunt cei mai ahtiati dupa control, tocmai pentru ca neprevazutul le poate avaria mecanismele de aparare.





Desi nu este tocmai agreabil la prima vedere (nici la a doua), nu este o persoana inabordabila. Dimpotriva, daca intri in vorba cu el, este chiar prietenos. Ii plac oamenii care intra in vorba cu el, caci la o masa lunga de discutii in fata unei pizza daca va ramane fara partener de discutii, sau daca va fi neglijat de acesta se va simti foarte prost, si va pleca rapid, cel mai probabil, cu o mie de reprosuri la adresa celei(celui) care l-a adus acolo. In principiu ii sare tandara repede, sau mai bine zis e nevoie de ceva imperceptibil ca sa-i schimbe starea de spirit in mai rau. Pe rac il ataca chestii pe care le simte el si pot fi total trecute cu vederea de oamenii "normali" si de care se simte amenintat, sau simte ca orgoliul lui ar avea de suferit. Pericolul este ca aceste feelinguri interioare ale racului sa fie aduse ca argumente intr-o cearta cu perechea care nu intelege de ce faptul ca s-a dus pentru 2 minute la masa vecina, a cauzat asa o reactie. Exista si reversul medaliei: daca esti o Penelope Cruz, si la un moment dat te duci de fata cu toti si ii dai un pupic pe obraz in semn de multumire pentru un cadou pe care ti-l oferise, iti va ramane adanc recunoscator, si prieten, chiar daca pentru tine a fost doar un gest spontan de multumire.



Daca ii place unui baiat rac de tine, si tu razi cu altcineva, asta il va deranja profound. Il va deranja si daca nu ii dai atentie pentru o secunda, si mai vorbesti si cu altcineva si va cauta sa ti-o plateasca mai devreme sau mai tarziu. Este avid dupa atentie si dupa cum am spus se simte extrem de usor amenintat de orice e necunoscut si de oricine intervine in mod neprevazut. E mai des decat altii, alaturi de capricorn si fecioara, pesti, posac. In plus, il enerveaza fara sa recunoasca sau fara sa-si dea seama multe lucruri, persoane, chestii, doar pentru ca sa zicem ii aduc aminte de momentul in care copil fiind s-a pierdut de bunica in piata. Dar poate trece extrem de repede la a fi fericit ca un copil daca il cocolosesti un pic. Pentru rac mama este foarte importanta, iar cand pica in depresie ai tot interesul sa te transformi in a 2-a mama pentru el.



O metoda sigura de depistare a unui rac sau cu ascendent in rac este faptul ca se inroseste. Se inroseste daca se enerveaza, daca are emotii, daca ii este rusine, daca a facut efort fizic. Transipra mai mult ca ceilalti si are sanse mari sa fie mai dolofan sau sa ajunga mai dolofan. Este zgarcit si atent cu banii lui pe care ii priveste ca o modalitate sigura de a-si asigura protectia de orice fel si in caz de orice.




In incheiere ca si la alte zodii trebuie sa precizam ca exista si raci de treaba. Din pacate in numar foarte mic si pe cale de disparitie odata cu varsta. Sau poate am avut noi ghinion...Ne oprim aici. Mentionam ca noi nu ne propunem sa epuizam o zodie dintr-o singura postare.




4 comentarii:

  1. varza..but funny nevertheless

    RăspundețiȘtergere
  2. fetelor, bun articolul...dar un pic cam trist. eu am gasit un articol asemanator pe http://afractalus.wordpress.com/2009/07/12/zodia-rac/ Ce ziceti? Eu sunt o balanta vesela iar prietenul meu e rac si suntem impreuna de 2 ani deja. Foarte tare situl oricum !

    RăspundețiȘtergere